mandag 31. desember 2012

Nå er vi iEngland

Ja, etter litt motgang så var vi alle fremme i England.  Vi fant ut at beste løsning for å komme oss der alle var å dele oss i to. Lisa hater å kjøre bil, så da ble det til at jeg tok fly sammen med barna og Andy kjørte med hundene. Og heldigvis fikk vi hjelp av mine svigerforeldre. Svigermor tok fly med meg og svigerfar kjørte med Andy. Tusen takk :-)
 
Ei stund i forkant fant jeg ut at passene til hundene var vekke. Jeg lette og lette, men ingen pass var å finne. Mest sannsynlig ligger de en plass sammen med alt vi har sendt til huset vi skal ha her i England. Dagen før jeg skal reise oppdager vi at Andys pass og er vekke. Krise. Vi leter og leter, men Nei. Ingen pass. Mest sansynlig er det på samme plass som hundenes pass.  Andy må reise helt til den engelske ambassaden i oslo for å hente nødpass og hundene fikk heldigvis nytt pass hos dyrlegen. Så det gikk seg til det. Jeg reiser og turen gikk fint. Vi mistet kun lua mi på veien. Og det er jo flott oppi all kaoset :-) Dagen etter er det guttas tur til å sette turen sørover. De kommer til Ålgård, er der ryker motoren på bilen. Ååååå.... alle de tankene som gikk rundt i hodet vårt. Hva var galt? Hvor lang tid ville dette ta? Vil de nå ferja? Vil de komme til England før nyttårsaften når nødpasset går ut på dato? Og masse mer. I uhellet viser det seg slik at den delen som må byttes ut hadde de akkurat en igjen av. Og ikke nok med det. De som en gang hadde impotert bilen fra Danmark hadde tatt ut noe ekstra forsikring, som dekket dette. Så vi slapp å betale. :-) De kom seg til Kristiansand. Nådde ikke ferja. Men fikk ta ferja dagen etter. De måtte da kjøre en del timer lenger for å nå igjen tapt tid. Resten av turen gikk greit og nå har de kommet seg gjennom helt den Engelske kanalen og helt frem til mine svigerforeldre. Her skal vi være noen dager til vi får overtatt huset. I mellomtiden må Andy gå gjennom litt av en prosess med intervjuer og det hele for å få nytt pass slik at han kommer seg til Norge igjen når han skal på jobb. Vi har det enkelt her i Norge når det gjelder å få pass.He he... her i Norge... jeg bor jo ikke der lenger. Alt er i hvert fall vel.
 
Godt nytt år alle sammen 
 
Elisabeth
 
 
 
----III----
 
 
 
Andy hadde som oppdrag å ta bilde av hundene når de tisset i alle landene. Han sviktet litt, men noen bilder fikk jeg :-)
 
Faya tisser i Belgia
 
Her tisser Bella i Tyskland 
 
 Faya tisser i Tyskland
 
 

3 kommentarer:

Aud Venke sa...

det var nå godt de kom dokker over til øya vest i havet. Og lukke til som englender. Godt nytt år til tobeinte og firbeinte!

Gro sa...

Off, det hørtes litt stress ut det der ja. Godt dere nå er på plass. Stilig med tissebilder, he he. Alt det du komme på..... ; )

Ine sa...

Uff litt stress altså før dere var på plass ;) håper dere er komt i orden nå :)