tirsdag 13. april 2010

Trening og tur

I går var vi med Faya til dyrlegen. Hun er nå friskmeldt, men for å være på den sikre siden skal hun ha antibiotika i 2 uker til. Vi var litt tidelig ute til dyrlegen og fikk da benyttet anledningen til å ta inn Bella for å bare hilse litt på dyrlegene. Jeg og Faya feiret med en god tur på Hellestø. Og det var vist deilig å være der uten snø :-)

På kvelden var det hundetrening. Sjekk disse to damene da :-) Selma og Pia

Bella fikk møte to nye hunder. Labradoren Era og den engelske bulldoggen Selma (stor valp). Era er ei glad trygg jente. Men Bella våget seg ikke helt bort for å hilse skikkelig. Men hun kom ganske nærme til slutt. Era hadde et lite "glad hopp" nå hun først var i nærheten (Kom ikke bort for hun var i bånd og Bella var løs). Dette ble nok litt skummelt for Bella så hun valgte å være forsiktig.

Her er første og siste filmsnutt av når Bella og Selma møtes.

Første møte med Selma.

Siste filmsnutt av møtet med Selma.

Scotty trener hopp. Anne Lise har bestemt at Scotty skal lære seg å hoppe over henne. Det ble det jo mye lått og løye ut av. Synd vi ikke klarte å fange det fantastiske fallet hennes på kamera. Men på denne filmsnutten gikk det jo i det likeste laget.

Vi trener slalom. Som dere ser har vi enda en god vei igjen.

Før vinterern kom begynte jeg og Aud Venke litt med at hundene skulle rygge oppå her. Og ja vist Faya husket det. Men det gjelder å ha tunga beint i munnen :-)

Bella og Scotty løper litt.

Bella fikk og trent litt på sitt med kontakt. Dette mestrer hun jo supert. :-) Og vi var så vidt innom å prøve å få henne til å ligge. Og innkalling var hovedfokuset. Og der var jeg veldig fornøyd. Glemte å dra frem kameraet da. Det var dumt.

I dag var Faya og Bella på den første turen sammen. Ta en titt og se.
















Se, jeg er litt større og sterkere enn ballen.



I morgen skal Anne Lise hjelpe til med håndteringstrening. Prøvde så vitt å presentere henne for børsten i dag. Og da fant hun enda noe det går an å tygge på. Bella er en skikkelig super tygger. Så det blir spennende å se hvor mye hun klarer å tygge i filler før hun kommer over det verste. Husker Faya tygde tapeten på badet, armleedet på sofaen som var i kjelleren, et par sko og tre julestjerner (sånne med lys i som man henger i vinduet. ). Og Faya var en rolig og grei valp som tygde lite egentlig. Så dette blir spennende.
Ellers så elsker Bella seg i hagen. Det gjør vi jo alle nå i finværet. Jeg føler hun sover litt lite, spesielt på dagen. Men nå ser jeg jo at hun har sovet bedre nå i kveld. Kansje hun er redd for å gå glipp av noe eller kansje hun syns det er for lyst. Hun har nå i hvertfall mulighet til å sove.
I dag har hun begynt å gå i de bratte trappene her i stua. Opp går helt supert og hun har gjort det flere ganger. Hun har gått ned trappen en gang, men jeg var der og paste godt på at hun ikke falt. Og Faya var jo bare så rar da når hun kom ned. Det var akkurat som om hun skrøyt av henne. Det var jo litt søtt.
Faya syns til tider at det er helt ok å ha valp i hus. Andre ganger så syns hun dette er litt plagsomt og syns nok sikkert det var en dum idè og få denne tingen hjem. Men hun går ikke vekk, hun vil at Bella skal gå vekk. Husker Chico gikk å la seg i kjelleren når han var lei. Men her er det jeg som må fortelle til Faya at det er nok best om hun går på kjøkken eller en annen plass. Eller at jeg tar Bella med meg en annen plass. Vi må jo respektere det at Faya trenger litt pauser av og til.
Elisabeth

2 kommentarer:

Ingbritt Sannel sa...

Det är underbart att som uppfödare få se hur fint det går för valpar man säljer. Tack för att vi får ta del av Bellas liv och se de underbara bilderna.
Ingbritt

Elisabeth sa...

Jo selv takk for at vi fikk kjøpe henne :-)

Akkurat nå ligger hun og tygger på et griseøre. Og så snart Victora har sovnet må Bella bades. For hun har klart å få bæsj i pelsen sin. Så jeg er spent på hvordan det går :-) Jeg skal inn på kjøkken å gjøre klar masse godbiter nå :-)